رفتن به بالا
  • سه شنبه - 14 اردیبهشت 1395 - 19:23
  • کد خبر : ۲۸۸۸
  • مشاهده :  933 بازدید
  • چاپ خبر : خلیج فارس با تمامیت ارضی ما گره خورده است

خلیج فارس با تمامیت ارضی ما گره خورده است

خلیج فارس با تمامیت ارضی ما گره خورده است/سیراف کهن به عنوان سند حاکمیت ایران بر خلیج فارس در پهنای تاریخ استوار است

به گزارش کنگان نیوز، نماینده استان بوشهر در شورای عالی استانها گفت: خلیج فارس به عنوان یک موهبت طبیعی، سرشار ازمنابع زیستی و غیر زیستی است. خلیج فارس با تمامیت ارضی ما گره خورده است. وسیراف کهن به عنوان سند حاکمیت ایران برخلیج فارس همیشه سرفراز در پهنای تاریخ استوار است.

طاها دشتی مطلق نماینده استان بوشهر درشورای عالی استانها در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، با اشاره به روز ملی خلیج فارس اظهار داشت: دهم اردیبهشت در تقویم جمهوری اسلامی ایران به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است که سالروز اخراج پرتغالی ها از تنگه هرمز خلیج فارس است.

وی با بیان اینکه معمولا روز ملی بر اساس اهمیت یک مکان انتخاب نمی شود گفت: در تقویم ایران روزهای ملی حمل و نقل ، روز ملی مقاومت و ایثار ، روز ملی انرژی هسته ای می توان یافت اما روز ملی به نام استانی نمی توان یافت.

نماینده استان بوشهر در شورای عالی استانها در ادامه با طرح سوالی مبنی بر پس بر چه اساس روز ۱۰ اردیبهشت به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است؟ عنوان کرد: پس از ملی شدن نفت ایران و خلع ید از شرکت های انگلیسی و قطع روابط ایران و انگلیس ابتدا نماینده سیاسی انگلیس مقیم بحرین از سال ۱۳۲۹ (۱۹۵۰ میلادی ) عبارت ساحل عربی را برای منطقه جغرافیایی بخش جنوبی خلیج فارس که متعلق به عرب های تحت الحمایه انگلیس بود مرسوم ساخت و سپس به مرور کلمه خلیج ع ر ب ی را جایگزین آن ساخت و سپس این نام را به کل خلیج فارس تعمیم داد .

دشتی مطلق در توضبح بیشتر مطلب فوق تاکید کرد: این در حالی است که تا اوایل دهه ۱۹۶۰ درباره نام خلیج فارس هیچ گونه بحث و جدلی در میان نبوده است و در تمام منابع اروپایی ، آسیایی و آمریکایی ، دانشنامه ها و نقشه های جغرافیایی این کشورها از خلیج فارس در تمام زبان ها به همین نام یاد شده است .

به گفته وی؛ اصطلاح خلیج ع ر ب ی برای نخستین بار در دوره تحت قیومت شیخ نشین های خلیج فارس توسط کارگزاران انگلیس و به طور ویژه از طرف یکی از نمایندگان سیاسی انگلیس مقیم در خلیج فارس به نام رودریک اوون عنوان شده است .

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی ادامه داد: دلایل عرب های آن طرف خلیج فارس نیز برای نامگذاری در نوع خود جالب توجه است.آن ها هیچ توجهی به پیشینه تاریخی این منطقه ندارند و تمام تحلیل شان این است ساکنان سواحل خلیج فارس عموما عرب زبان هستند و درکشور های عربی شمال آفریقا حتی نویسندگانی هستند که در دفاع از نام خلیج فارس مطالبی منتشر کرده و همزبانان خود را که در جهت تغییر این نام تاریخی سرمایه گذاری می کنند به شدت سرزنش کرده اند .

طاها دشتی مطلق افزود: اما اعراب حاشیه خلیج فارس به دلایل سیاسی نام خلیج فارس را به یک بهانه تبدیل کرده اند تا به مقابله رسانه ای  تبلیغاتی با ایران بپردازند در سال های اخیر این روال دامنه دارتر بوده است در هر مراسمی اعم از سیاسی، فرهنگی و ورزشی اعراب خلیج فارس درباره این نام شیطنت هایی را صورت دادند.

وی در پایان خلیج فارس را به عنوان یک موهبت طبیعی، سرشار ازمنابع زیستی و غیر زیستی خواند  و خلیج فارس را گره خورده با تمامیت ارضی کشور عنوان کرد و ادامه داد: سیراف کهن به عنوان سند حاکمیت ایران برخلیج فارس همیشه سرفراز در پهنای تاریخ استوار است.ما وظیفه داریم ضمن حفظ حیات خلیج فارس و جلوگیری از آلودگی آن نام بلندش را همیشه و در زبان داشته و به نسل آینده نیز این مهم را منتقل کنیم

اخبار مرتبط


ارسال دیدگاه